Donders // Antargaz

Antargaz (voorheen Shell)

Antargaz Take 5

De nieuwe 5 kilo gasfles van Antargaz. Bij eerste aankoop ontvangt u een waardepasje voor het statiegeld zodat u altijd bij inlevering weer uw statiegeld kunt terugkrijgen. De fles wordt intern gekeurd dus u zit niet meer vast aan de keurjaren voor de 5kg fles!

Antargaz 10.5 kg.

De 10.5 kg fles is verkrijgbaar in de uitvoering met kraag en met ring. De kraagfles wordt veelvuldig gebruikt voor verwarming en verhitten door de particuliere markt. Voor de zakelijke markt wordt de 10.5 kg fles o.a. door evenementenverzorgingsbedrijven, horeca, industrie en dakdekkers gebruikt. De ringfles wordt gebruikt op locaties waar net geen kraagfles in past zoals bv boten en caravans. De ringfles in ongeveer 15 mm lager dan de kraagfles.

Antargaz 18 kg.

De 18 kg. gasfles is uitluitend verkrijgbaar met een kraag aan de bovenzijde. De aansluiting van de 18 kg fles is afwijkend van de reguliere flessen. De aansluiting is namelijk een binnendraadaansluiting. De fles wordt o.a. gebruikt in frietkramen en oliebollenkramen omdat de flessen met een iets grotere fles niet zo snel bevriezen.

Antargaz 33 kg.

De 33 kg cilinder is het grotere broertje van de 10.5 kg fles. Beiden hebben een buitendraad aansluiting welke het meest voorkomend is in de markt. De 33 kg cilinders worden voornamelijk gebruiikt voor verwarming of verhitten van materialen. Ook is deze fles een uitstekend alternatief voor situaties waarin geen beroep gedaan kan worden op het aardgasnetwerk maar er toch een gasvoorziening nodig is.

Antargaz 46,5 kg.

De 46.5 kg cilinder is de grootste maat van de gasflessenserie. Hierboven komt u uit op propaan in tanks. De 46.5 kg cilinder is voorzien van een binnendraad aansluiting net zoals de 18 kg fles. Deze cilinder wordt o.a. gebruikt voor oplossingen in tijdelijke verwarming en het verhitten van materialen. De 46.5 kg cilinder is een uitstekend alternatief als een aardgasnetwerk ontbreekt. Eigenschap van propaan is dat met het verhitten van materialen een hogere temperatuur bereikt wordt dan met aardgas.

Antargaz Calypso

De Calypso wordt in Nederland in 2 uitvoeringen aangeboden. 

  • De Calypso LT (zwarte) is een lichtgewicht gasfles ontworpen voor heftrucks en onkruidbranders
  • De groene Calypso is gevuld met propaan en wordt hieronder verder beschreven.

De  groene Calypso fles is een kunststof gasfles van Antargaz. De fles heeft 8 kg inhoud en is voorzien van een clip-on aansluiting aan de bovenkant van de fles. Deze aansluiting is uitermate geschikt om in terrasverwarming te gebruiken bij terrassen. De wisseltijd van de fles bedraagt slechts enkele seconden en degene die de fles wisselt heeft geen steeksleutel nodig. De aansluiting is dus ook geschikt voor personen die geen technische kennis hebben. Doordat de regelaar pas gas doorlaat op het moment dat hij op de juiste manier bevestigd is kan deze fles met recht de veiligste fles in de markt genoemd worden. De fles is ook geschikt voor het gebruik van een barbecue, boot of caravan. Let op: voor boot en caravan zijn aparte adapters beschikbaar.