Donders // Propaan Benodigdheden

Propaan Benodigdheden

Donders levert diverse toebehoren voor propaan. Het is niet te doen om alle zaken hier aan bod te laten komen. Staat uw gewenste artikel er niet bij. Neemt u dan contact op met een van onze medewerkers.Hieronder vind u een aantal artikelen die we op voorraad hebben.

Propaanslang

Donders levert oranje propaanslang op iedere lengte tot 50 meter. De slang is soepel en is voorzien van een opdruk met het fabricagejaar.

Drukregelaar

 

Drukregelaars zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. Lage druk (30 en 50 mbar) of instelbare druk, met of zonder manometer, met of zonder afblaasbeveiliging (verplicht voor boten en caravans), met slangpilaar of ¼” linkse uitgang, met din wartel of uitwendige POL of Campingaz flesaansluiting. De drukregelaars zijn voorzien van een opdruk met het fabricagejaar.

 

Slangklem

 

Om de propaanslang vast te zetten op de slangpilaar worden slangklemmen gebruikt. Deze klemmen zijn van rvs en zijn in verschillende diameters leverbaar. Meest gebruikt is de klem 11x16mm die met een schroevendraaier aangedraaid kan worden. Belangrijk is dat de klem niet te strak aangedraaid wordt, zodat deze in de slang snijdt.

 

Rubber ring

 

Ter afdichting van een aansluiting op de gasfles worden rubber ringen geplaatst. De ringen worden geleverd voor industrie aansluiting (groot gat), universele DIN aansluiting (klein gat) en Campingaz aansluiting (grotere ring).

 

 

Wartel en tule

 

Losse wartels en tules zijn in verschillende maten leverbaar. Zowel met linkse als rechtse schroefdraad. 

 

 

Slangverbindingspijpje

 

Voor het verlengen van propaanslang zijn slangverbindingspijpjes leverbaar. Met behulp van slangklemmen kan de slang vastgezet worden op het verbindingspijpje.

 

 

 

Slang T-stuk / kruisstuk

 

Om propaanslang te splitsen zijn slangteestukken leverbaar met of zonder afsluitkraan. Hierdoor kunnen meerdere toestellen op 1 gasfles aangesloten worden. Ook is een slangkruisstuk leverbaar, zodat een slang naar drie uitgangen gesplitst kan worden. De slang moet met slangklemmen vastgezet worden op het slangteestuk/kruisstuk.

 

Voor het aan- en afkoppelen van de drukregelaar levert Donders een steeksleutel die de maat heeft van de wartel van de drukregelaar. Hiermee kunt u de regelaar deugdelijk vastzetten.