.

Droogijs

Bedrijven en particulieren gaan naar Donders Gas in Veldhoven

Donders.com - gasflessen
testafbeelding

Wat is droogijs?

testafbeelding

Wanneer kunt u droogijs gebruiken?

Wat is droogijs?

Donders Gas levert nu ook droogijs voor uw zaak of bij u thuis. Wij zijn het verkooppunt van droogijs in de regio Brabant en Limburg.

Droogijs naar gasvorm

Droogijs (koolzuursneeuw) is CO2-gas (koolstofdioxide) in vaste vorm. Het ziet eruit als ijs, maar het smelt niet. En het laat geen vocht achter. Droogijs gaat van haar vaste vorm direct over naar de gasvorm. Zodra het droogijs op is, blijft er niets over om af te voeren. Droogijs neemt ook niet de geur of smaak aan van de inhoud, zoals bij vis.

Droogijs heeft meer dan drie keer de koude-capaciteit van waterijs. De temperatuur van droogijs is bijna -80°C. Droogijs sublimeert naar haar gasvorm, wordt dan in volume 800 keer zo groot. Deze gasvorm is anderhalf keer zo zwaar als de omgevingslucht en verdrijft zodoende de zuurstof. Droogijs werkt bacteriostatisch, bacteriën kunnen niet meer groeien.

Het droogijs van Donders Gas wordt gemaakt van biogeen CO2, uit duurzame bronnen van NewCO2. Door CO2 om te zetten naar droogijs, krijgt dit gas een nuttige CO2-neutrale bestemming.

Verkrijgbaar in drie smaken

Droogijs is verkrijgbaar in verschillende geperste vormen:

• Granulaat 3 mm (rijstkorrels), geschikt voor droog-ijsstralen.
• Pellets met 10 of 16 mm (staafjes) geschikt voor koelen en vriezen.
• Droog-ijsschijven en -blokken vanaf 500 gram t/m 10 kilogram.

Verpakkingen

Droogijs leveren we in daarvoor geschikte isolerende verpakkingen die enigszins gas-doorlatend zijn. Kleine hoeveelheden verpakken we in polystyrene dozen van hoge isolatie. Grotere hoeveelheden vanaf 100 kg verpakken we in de daarvoor speciaal ontwikkelde, hoog isolerende droog-ijstransport- en opslagcontainers.

Donders.com - gasflessen

Wat is droogijs?

Snel uw blikjes koelen? Uw voorraad koud houden zonder dat u zich druk hoeft te maken om de afvoer? Werkt u met een rookmachine, bijvoorbeeld voor laaghangende nevel in het theater? Of zoekt u droogijs voor in uw restaurant of strandtent?

Droogijs voor particulieren en bedrijven

Het gebruik van droogijs wordt steeds populairder bij particulieren en bedrijven. Voor thuis is droogijs ideaal wanneer je in korte tijd blikjes en flessen wilt koelen; zet een blikje cola tien seconden in droogijs en het is steenkoud. En na een minuut is het bevroren, dus let op …

In het bedrijfsleven komt het gebruik van droogijs veel voor in onder meer deze sectoren: farma, voedingsmiddelen, biomedische, transport, inflight/catering, horeca, schoonmaak, medische, pestcontrol en de agrarische industrie.

Toepassingen

Droogijs is een veelzijdig product en kent veel toepassingen. De belangrijkste zetten we hier op een rijtje:

• Koelen en vriezen zonder stroom; passieve koeling.
• Het versturen van tijd- en temperatuurkritische producten.
• Special effects in theater en horeca.
• Koudmalen, inertiseren en purgen.
• Carboniseren, ofwel koolzuurgas oplossen in water.
• Ongediertebestrijding.
• Droog-ijsstralen, ofwel droogreinigen zonder het te stralen object te beschadigen. Enkel de vervuiling wordt verwijderd (non-abbrasief). Droog-ijsstralen is zelfs mogelijk tijdens productieprocessen, terwijl de elektrische stroom op de te reinigen apparaten aan blijft staan.

Direct bestellen?

U kunt uw bestelling gemakkelijk en snel bestellen via de telefoon of door ons een e-mail te sturen.